Skip links

Otelimiz Hakkında

SİLİVRİ PARK HOTEL BİR NECİP SARIBEKİR ŞİRKETLER GRUBU KURULUŞUDUR.

1999 yılında hizmet vermeye başlayan Silivri Park Hotel  88 oda, 174 yatak kapasitesine sahiptir. Silivri İlçe merkezindeki Deniz Manzaralı Otelimiz, İstanbul Havalimanı’na, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’ne ve CNR Expo Fuar Merkezine 40 dk., Tüyap Fuar ve Kongre Merkezine 20 dk. ve çevredeki organize sanayi bölgelerine 20 dk. mesafededir.

Hizmet anlayışımız güler yüzlü ve profesyonel kadrosu ile tamamen misafir memnuniyeti odaklıdır.

Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Politikamız

İşletmemizde cinsiyet eşitliğine önem veririz.

Cinsiyett farkı gözetmeksizin tüm çalışanlarımızın sağlık, güvenlik ve refahlarını sağlarız.

Kadınların iş gücüne katılımını tüm departmanlarımızda destekler, eşit fırsatlar sunarız.

Eşitlik ilkesi gözetilerek görev dağılımı yaparız.

Kariyer fırsatlarından eşit düzeyde faydalanılması için gerekli ortamı sağlarız.

Eğitim politikaları oluşturur, kadınların katılımına ve farkındalığın artmasına destek oluruz.

İş-aile yaşam dengesini koruyan çalışma ortamı ve uygulamalarını oluştururuz.

Kadınların şirket yönetiminde olmaları için destek verir, eşit fırsatlar sunarız.

Kadınların hiçbir şekilde istismar, taciz, ayrımcılık, bastırılma, zorlama, iftira vb. durumlara maruz kalmasına müsaade etmeyiz. Dünyaya ve kurumumuza kattıkları değerin daima farkında olur ve varlıklarını destekleriz.

Sürdürülebilirlik Politikamız

Doğal kaynakların kullanımını, enerji tüketimini, hava su ve toprak kirlenmesini en aza indirgemek için gerekli önlemleri alacağımızı,

Yerel yönetimler, tedarikçi firmalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak çevre koruma ve sosyal sorumluluk projeleri üretilmesine katkıda bulunacağımızı,

Bulunduğumuz yerlerde, yerel istihdamı arttırmak, yerel bölge halkına destek olmak, doğal yaşamı korumak ve zenginleştirmek, kültürel mirasın tanıtılmasına ve korunmasına katkı sağlamak,

Biyoçeşitliliği arttırmak, yaban hayatın korunması,  için gerekli her türlü önlemi alıp,  çevremize sahip çıkmak adına gerekli faaliyetleri yapacağımızı,

Sürdürülebilirlik kapsamında misafir ve çalışan memnuniyetini sağlamak için misafirlerimizin ve çalışanlarımızın hizmetimiz kapsamında görüşlerini alarak sürekli iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yapacağımızı,

Tüm karar alma aşamalarında sürdürülebilirlik düşüncesi ön planda olacağını bildiririz.

Verimli Satınalma Politikamız

Emisyon oranını düşürmek için mümkün olduğunca alımların çoğunu tek firma üzerinden yapılır.

Ürün alırken firmanın kurumsal kimliği araştırılıp çevreye duyarlı firmalar seçilir.

Kağıt pipet vb. çevreci ürünleri seçilir.

Tüm ürünlerde kağıt ambalaj kullanan firmalar tercih edilir.

Plastik tüketimini azaltmak için daha az plastik ambalaj kullanan firmaları seçilir.

Ürün dağıtım ağı geniş olan firmaları tercih edilir.

Firma seçim kriterleri her sene yeniden değerlendirilir.

Kriterleri sağlamayan firmalar 1 ay içerisinde değiştirilir.

Satın alma, yeniden kullanılabilir, iade edilebilir ve geri dönüştürülmüş malları tercih edilir.

Sarf ve tek kullanımlık ürünlerin satın alınması ve kullanımı izlenir ve yönetilir.

Toplu olarak satın alınan gereksiz ambalajlardan (özellikle plastikten) kaçınılmalıdır.

Çevre sertifikalı ürünler ve tedarikçiler – özellikle ahşap, kağıt, balık, diğer gıdalar ve vahşi doğadan gelen ürünler açısından tercih edilir.

Sertifikalı ürünlerin ve tedarikçilerin mevcut olmadığı yerlerde, büyüme veya üretimin kökeni ve yöntemleri dikkate alınır.

Tehdit altındaki türler kullanılmaz veya satılmaz.

 

Çocuk Hakları Politikamız

Çocuklar bize geleceğin emanetleridir.

Onları bir birey olarak tanımak, haklarına saygı duymak, her türlü psikolojik, fiziksel, ticari vb. sömürüye karşı gözetmek ve korumak öncelikli sorumluluğumuzdur.

Bunu sağlamak için;

Kendi kurumlarımızda çocuk işçi çalıştırılmasına müsaade etmez ve tüm iş ortaklarımızdan da aynı hassasiyeti bekleriz.

İşletme içerisinde çocukların gelişimine katkıda bulunan, düşünce ve isteklerini, duygularını rahatça ifade edebilecekleri, kendilerini özgür ve rahat hissedecekleri ortamlar/imkanlar sunarız.

Çalışanlarımıza, çocuk istismarının önlenmesi ve fark edilmesi konusunda eğitimler veririz.

Çocukların katıldıkları aktivitelerde yetişkin gözetimi altında olduklarından emin oluruz.

Çocuk haklarının korunması konusunda farkındalık yaratmak için eğitimler düzenler ve ilgili projelere destek veririz.

Çocuklar ile ilgili şüpheli eylemlere şahit olduğumuzda öncelikle otel yönetimine bilgi verir, gerekli görülen durumlarda resmi kuruluşlardan yardım isteriz.

Sürdürülebilir Yönetim Sistemimiz

Bu belge, otelimizin tüm yönetim süreçlerini kapsayacak şekilde uyarlanabilen ve geliştirilebilen bir Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi (SYS)’nin temel çerçevesini oluşturmakta ve politikalarını ortaya koymaktadır. Bu belge, otelin yönetimi ve personeline yönelik hazırlanmıştır. Sistemimiz otelimizin büyüklüğüne ve kapsamına uygun olacak şekilde geliştirilmiştir.

Yönetim sistemimizin temeli risk analizine dayanmaktadır. Çevre, doğal afetler, toplum, kültür, ekonomi, kalite, insan hakları, sağlık, güvenlik başlıklarında risk analizi yapılmaktadır. Gerekmesi halinde yeni başlıklar da eklenebilmektedir.

Riskler analiz edildikten sonra risklerin gerçekleşmesi durumunda yapılacakları belirleyen bir kriz yönetim politikamız ve sistemimiz de bulunmaktadır.

SYS kalite, ekonomi, yönetim, çevre, kültür, insan hakları, sağlık ve güvenlik konularında tüm çalışanlar tarafından belli politikaların uygulanmasını, hedefler belirlenmesini ve hedeflere ulaşılıp ulaşılamadığının izlenerek işletme yönetim süreçlerinin sürekli iyileştirilmesini içermektedir.

Otelimiz, sürdürülebilirlikle ilgili olarak, Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı’nın üçüncü aşama yükümlülüklerini yerine getireceğini ve sürdürülebilirlik performansının artırılması için sürdürülebilir yönetim sisteminin sürekli iyileştirilmesini taahhüt eder.

Sektörün durumu, çevresel, toplumsal, teknolojik, ekonomik ve kültürel riskler, mevzuat kaynaklı değişiklik ve güncellemeler dolayısıyla yönetim sistemimiz sürekli gözden geçirilmekte, gerekli olması durumunda sistem ve politikalar güncellenmektedir.

Atık yönetimi ve Azaltılması  Politikamız Doğrultusunda;

Sıfır Atık sistemimiz ile atıklarımızı farklı kategorilere ayırıyor ve geri dönüşümü teşvik ediyoruz.

 Sürdürülebilir Gıda çalışmalarımız doğrultusunda; mutfaktan çıkan uygun gıda atıkları sokak hayvanlarına görevli kişilerin kontrolü ile  verilmektedir. Böylelikle atık azatlımı sağlanmaktadır.

 Yeşil Satınalma politikamız doğrultusunda küçük ambalajlı ürünler yerine ambalaj miktarını azaltmak için muadil büyük hacimli ürünler tercih edilmektedir.

Cher Hotel olarak atık ve doğal kaynak kullanımının azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla tesisimizdeki atıkları kaynağında ayrıştırıp Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte çalışarak Sıfır Atık Projesi’ne katkı sağlamaktayız.

Tesisimizde kağıt, tek kullanımlık Amerikan servis yerine çok kullanımlık silinebilen ve yıkanabilen amerikan servisler kullanılarak çıkan atık miktarınızı azaltmaktayız.

Aylık ve kişi başı tüketilen sarf malzeme miktarını takip etmekte, atık miktarlarını kontrol altında tutmayı hedeflemekteyiz.

Bitkisel atık yağlar uygun depolama yöntemiyle toplanarak lisanslı firma tarafından alınmaktadır.

Tesiste atık  ayrıştırmasına  Temmuz  2023  yılında  başlanmıştır. Atıklarımız   kayıt tutulmaya başlanmıştır.

Sıfır Atık hedeflerimiz doğrultusunda bertaraf giden atık miktarı oranımızı %10 azaltma hedefimiz için %100 atık ayrışım ilkemizi benimsiyoruz.

İlaçlamada kullanılan kimyasalların eko etiketli olmasını tercih ediyoruz. Kimyasal tedarikçimiz olan DIVERSEY ’in eko-etiketli kimyasallarını kullanıyoruz.

İlaçlama yaparken mümkün olan alanlarda kimyasal değil de bakterilerin kullanıldığı biyolojik mücadele tercih ediyoruz.

Atık su kanallarında biriken yağların parçalanması işlemi için bakteri uygulaması ile doğada çözünebilir ve zararsız hale getiriyoruz.

Tesis geneli tüketilen kimyasal miktarının kişi başı tüketimlerini takip ederek azatlımı hedeflemekteyiz.

Zararlılar ile mücadelede kimyasal tüketimi azaltılarak doğal tedbirlerden (sinek tutucu, yapışkanlı kağıt vb.) daha fazla yararlanmaya çalışıyoruz.

Çalışan & İnsan Hakları

Turizm paydaşlarımızın ve çalışanlarımızın haklarını gözetmek, ayrımcılık yapmamak, adil çalışma/terfi koşulları, insancıl yaşama, eğitim ve barınma ihtiyacı sağlanmaktadır.

Tesis geneli yapılan personel memnuniyet anketi memnuniyet durumu takip edilmektedir.

Çalışanlar endişelerini doğrudan; Departman yöneticilerine ve insan kaynakları departmanına bildirebilirler. Çalışanın adı ve bilgileri gizli kalır.

Çalışan personelin din, mezhep, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi görüş, felsefi inançlar ve benzeri nedenlerle çalışanlar arasında ayrım yapılmamaktadır.

Otellerimiz bünyesinde çocuk işçi çalıştırılmamaktadır. Çocuk işçi çalıştıran firmalarla işbirliği yapılmamaktadır.

Otelimiz, uluslar arası çalışma standartları ve yönetmelikleri hakkında farkındalık ve uyum gösterir.

Ücret seviyeleri, asgari ücrete ilişkin ulusal normlara göre düzenli olarak izlenmektedir. 2023- 2024 Eğitim planı mevcuttur.

Eşitlik Şirketimizde ve otelimizde gerek misafir gerekse personel olarak farklı din, dil, ırk mensupları bulunmaktadır. Temel prensibimiz hiç kimsenin cinsiyet, din, dil ve ırk konularında ayrımcılığa maruz kalmamasıdır.

İK departmanı tarafından verilen oryantasyon eğitimlerinde de bu konu anlatılmakta ve personelin benimsemesi sağlanmaktadır. Ayrıca çalışan hakları ve bu konuya verilen önem İK Departmanı tarafından yapılan Oryantasyon eğitimlerinde vurgulanmaktadır.

Personel Yemekhanesi Çalışanlarımız için personel yemekhanesinde çıkan tüm yiyecekler ücretsizdir. 14 günlük menüler dâhilinde en az 3 çeşit yemek, salata çeşitleri ve tatlı / meyve sunulmaktadır.

Çalışan Sağlığı Otelimizde çalışanlarımızın faydalanabildiği  haftanın belirli günlerinde İşyeri Hekimiʼnden ücretsiz destek almaları sağlanmaktadır.

Çalışan & İnsan Hakları Eğitimler

Eğitim Tesisimizde yıllık eğitim planları doğrultusunda farklı içerikte iç ve dış kaynaklı eğitimler verilmektedir. Bu eğitimler ile personelimizin yetkinliği ve bilgi düzeyinin artırılması amaçlanmaktadır.

  • Oryantasyon eğitimleri,
  • İşbaşı eğitimleri,
  • İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri,
  • İlkyardım eğitimleri,
  • Yangın eğitimleri,
  • Çevre koruma eğitimleri,
  • Enerji verimliliği ve tasarruf eğitimleri,
  • Yönetim sistemi eğitimleri,
  • Kişisel gelişim eğitimleri,
  • Hijyen ve gıda güvenliği eğitimleri,

Sürdürülebilir Turizm eğitimleri bu kapsamda  insan kaynağımız tarafından  çalışanlarımız için uygun  iç ve dış eğitimler gerçekleştirilmektedir. 

Paydaşlar ile İletişim

Silivri PARK Hotel olarak sürdürülebilirlik çalışmalarımızı paydaşlarımızla paylaşarak geliştirip iyileştirmeyi hedefliyor ve paydaşlarımızın katılımlarını sağlayarak sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sürdürülebilirlik uygulamalarımız misafir ve personellere iç ve dış iletişim ile paylaşılmaktadır.

Yerel yönetim veya idareler veya yörede bulunan diğer tesislerle çevreye duyarlılık konusunda ortak çalışma ve etkinlikler düzenlemek.

Yerel tedarikçilerle çalışılması lojistik kaynaklı karbon ayak izinin azaltılması hususundan dolayı tercih edilmektedir.

TUROB gibi yerel turizm birlikleriyle çalışarak yerel halkın istihdamı ile ilgili çalışmalar yapıyoruz.

Personel yemekhanemizde yerel kamu kuruluşlarında görev yapan çalışanlara öğle yemeği imkanı sağlıyoruz.

Doğal, kültürel ve Tarihi zenginliklerin tanıtılması için; Misafirlerimize yakın çevre haritası sağlayarak misafirlerimize bölgemizin tanıtımını yapıyoruz.

Çevre Okullar ile iş birliği işbirliğini içindeyiz. Bölgenin ticari hacmine katkı sağlanması için tedarikçilerimizin % 90 si yerel tedarikçilerdir.

Yerel Halkın İstihdamını önemsiyor ve çalışanlarımızı yerel halktan seçiyoruz. Yerel çalışan istihdam oranımız % 80 ve yerel yönetici istihdam oranımız % 100’dir.

Kültürel Miras – Silivri Tarihi

Antik Çağdaki ismini Selymbria veya Selybria olduğu bilinen kent, doğal bir limana sahip olması ve önemli ticaret yollarının üzerinde bulunması sebebiyle her dönemde önemini korumuştur. Silivri şehri bugünkü kasabanın yanındaki koyun doğusunda, Marmara’ya hakim dik ve sarp bir tepenin üzerinde kurulmuştur. Zamanla bu tepenin etrafı surlarla çevrelenmiştir. Şehir zamanla gelişerek surların dışına çıkmış ve yayılmıştır.

Silivri, Marmara Denizi (Propontis) kıyısında, İstanbul (Byzantion) ve Marmara Ereğlisi (Perintos) arasındadır. Antik devirde Trakya, doğuda Karadeniz, güneyde Marmara Denizi ve Ege Denizi, batıda Nestos nehri, kuzeyde Tuna nehri ile çevrili bulunuyordu. Selymbria işte bu sınırlar içinde bulunmaktadır.

Silivri’nin perihistorik devirlere kadar inen tarihi hakkında bilgilerimizi önce , höyüklerde yapılan araştırmalara, sonra Yunan ve Latin Kaynaklara borçluyuz. Yapılan kazılarda elde edilen görüşe göre Trakya’nın M.Ö. 3000 yılında Troia ile akraba bir kültüre sahip olduğu ortaya çıkmaktadır. Selymbria ismindeki bria ekinin Trakia dilindeki poli sözcüğünün karşılığı olması, bununda şehir , kent anlamına geldiğinin bilinmesi ile M.Ö. 1200 yıllarında Trakların bu bölgeye yerleştiği söylenebilir. Strabona göre şehrin Selis adında efsanevi bir kurucusu vardır ve Selisi’ni kentide SELYBRİA olarak adlandırılmıştır.

M.Ö. 750 – 550 yılları arasında Yunanistan’da Koloni hareketlerinin başlamasıyla, Yunanistan’ın İstmos bölgesinde bulunan Dorlu Megara kenti tarafından kolonize edilmiştir.
M.Ö 5 yy da bütün Trakya, dolayısıyla Selymbria Pers ve Pelonez savaşlarının sarsıntısına uğradı kaynaklara göre şehir önceleri Pers egemenliğinin altına giriyor.

Atinalıların Trakya’yı Pers boyunduruğundan kurtarmak için M.Ö. 475 yılında yaptığı ilk seferi Kumandan Kimon idare etmiş, Kimon bir donanma ile kıyıları Pers işgalinden kurtarmıştır. Silivri’nin Attika-Delos Deniz birliğinin bir üyesi olduğunu adının M.Ö. 451 – 450 yıllarından itibaren vergi listelerinde geçmeye başlamasından anlıyoruz. Atinalıların deniz birliği uzun sürmemiştir. Selymbria’nın birlikten ayrılması ile Bizans’a bağlanmak zorunda kalmıştır. Böylece Selymbria güçlü komşusu Byzantion tarafından M.Ö. IV y.y.’ın ortasına doğru işgal edilmiş oldu. M.Ö. 280 yıllarında Galatlar aşağı Tuna ülkelerini işgal ettiler, bu sırada Selymbria’yı ve Byzantion’u da yağmaladılar. Costantinus (306 – 337) Doğu Roma İmparatorluğunun birliğini sağladı. Hükümet merkezini Nikomedia’dan Byzantion’a taşıdı ve 330’da Byzantion başşehir ilan edilerek adı Kostantinopolis’e değiştirildi. Bundan sonra Selymbria, bir Bizans şehri olarak, Türkler tarafından alınıncaya kadar varlığını sürdürdü.

X. yy.’da Silivri zengin bir ticaret merkezi haline gelmişti. İpekçilik, şarapçılık ve ziraat çok ilerlemiş durumda idi. XII. yy’ın sonlarına doğru, II. Haçlı Seferleri sırasında Silivri yakınlarında kamp kuran Alman Ordusu ani yağan yağmurlar sonucu büyük bir su baskınına uğrayıp denize sürüklenerek çoğu boğularak ölmüştür. Sultan Orhan 1344 yılında İones Kantakuzenus’un kızı ile Silivri’de evlendi. Bunun sonucu olarak Sultan Orhan Kantakuzenus’a 6000 kişilik bir ordu göndererek tahtı ele geçirmesi için yardım etti. Kantakuzenus, tahtı ele geçirdikden sonra Sırplar’la girdiği savaşlarda Sultan Orhan’dan yardım gördü ve Osmanlılar böylece Trakya’ya yerleşmiş oldu. Bölgeye yerleşen bu Türkler’e GACAL denilmektedir.

Silivri bundan sonra gün geçtikçe önemini kaybetmiş, eskiden zengin bir ticaret kenti olan Silivri yavaş yavaş fakirleşmiştir. 1912 yılındaki Balkan Harbi sırasında 9 ay boyunca Temmuz 1913’e kadar Bulgarlar Silivri’yi işgal ettiler. II. Balkan Harbi ile hakimiyet Osmanlılar’a geri geçti. Daha sonraki yıllarda İstiklal Harbi esnasında Silivri Yunanlılar tarafından İşgal edildi. Yunan İşgali 2 yıl 3 ay sürdü. 22 Ekim 1922’de Yunanlılar çekilerek yerlerini İtalyanlar’a bıraktılar 1 Kasım 1922’de İtalyanlar da çekilerek Silivri’yi Türkler’e bıraktılar

Bitki Örtüsü

Silivri’nin esas durumu ağaçsızlık olup, hakim görünüş steptir. Step, az değişen ve tek dize halinde görünen bir örtü bölgeyi kaplar. Kuzeyde dağ köylerine doğru çıkıldıkça yükseklik ve rutubetin daha elverişli şartlarda olması nedeniyle orman başlar.

Bugün görünen şekil, genel olarak gövdeli ağaç ve yer yer çalılıklardan ibarettir. Bu topluluğu meydana getiren ağaçlar arasında daha çok yaprağı dökülen çeşitler fazlalıktadır. En fazla görülen ağaçlar arasında gürgen, akağaç, meşe ve kayını sayabiliriz. Yapraklarını dökmeyen çeşitler arasında ardıç ve özellikle bodur meşe sayılabilir. Hakim topluluk içinde bulunan bodur meşenin daha çok yer alması, bölgenin Akdeniz iklimini daha güzel açıklar.

Bu topluluk yanında kekik otu, yabani nanegegin sazları görülür. Dağ köyleri bölgesinin diğer karakteristik bitkisi de mahallinde filina tabir edilen erika arboradır, orman bölgesinde yer yer adacıklar halinde görünen çalı süpürgesidir.

Silivri de ormanlık alan 27.453 Hektar’dır.

Ormanı Oluşturan Ağaç Türleri: Meşe çeşitleri , Gürgen çeşitleri , Ardıç , Ihlamur , Kızılcık , Fındık , Söğüt , Orman Kavağı , Muşmula , Yabani Elma , Ahlat doğal olarak , Karaçam , Sahilçamı , Fıstıkçamı , Akasya , Ceviz ve Selvi dikim yolu ile Silivri ilçesi ormanlarında bulunmaktadırlar.

Ormanda Bulunan Yabani Hayvanlar: Domuz , Karaca , Tavşan , Kurt , Çakal , Tilki , Gelincik , Sansar , Kokarca , Porsuk , Köstebek , Fare , Sincap , Yılan , Bıldırcın , Çulluk , Ördek , Kaz , Güvercin , Doğan , Şahin , Atmaca Silivri ilçesi ormanlarında bulunmaktadır.

İklimi & Ulaşımı

Silivri’de yağışlar sonbaharda başlamakta ve özellikle kış aylarında yoğunlaşmaktadır. Bölgede Trakya ikliminin özellikleri görülmektedir. Kışlar genellikle soğuk ve yağışlı, yazlar ılıktır. Yıllık ortalama yağış miktarı 600 700 mm’dir. Kuzeye ve batıya gidildikçe kara ikliminin etkileri artmaktadır. Yıllık ısı ortalaması 13,7 oC dir. En sıcak ay (35,4 oC ) Ağustos, en soğuk ay ise (ortalama 2,0 oC) Şubat aylarıdır. Yıllık rutubet ortalaması yüzde 77, yağış ortalaması ise 691,4 mm’dir.

Ulaşım

Silivri önemli karayollarının üzerinde bulunmanın yanında Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi merkezlerinin girişinde olmanın avantajına sahiptir. Çevredeki büyük yerleşim ve sanayi merkezlerine modern otoyollarla bağlantılıdır.

Demiryolu ve denizyolu ulaşımından yeterince yararlanmamasına karşın, Silivri gelecekte bu üstünlüklerinden yararlanabilecek önemli bir merkez olma konumundadır. Bu coğrafi konum Silivri’ye ayrıcalık yaratmaktadır. Sirkeci-Çerkezköy demiryolu hattı üzerinden Silivri’nin Kurfallı, Çayırdere ve K. Sinekli köylerinde bulunan üç istasyon İstanbul ve Edirne yönüne yük ve yolcu ulaşımı sağlamaktadır

Silivri Türkiye’de karayolu, demiryolu ve denizyolu alt yapısından yararlanabilecek ulaşım ağına sahip ender merkezlerden birisi konumundadır. Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayan E-5 ve TEM(E-6) karayollarının üzerinde bulunması yanında Türkiye’nin en büyük ticaret merkezi İstanbul ve Kocaeli yarımadasının giriş noktası olma avantajlarına sahiptir.

Silivri’nin tüm yerleşim alanlarına ve yazlık sitelerine anayol bağlantıları asfalttır. Köyler birden fazla güzergah ile Silivri merkezine, kasabalarına ve komşu ilçe ile köylere bağlanmaktadır.

Ayrıca dış hat uçuşlarının bir bölümü ile charter seferlerinin Çorlu havaalanından yapılması Silivri için yeni fırsatları gündeme getirecektir.

Silivri’nin Burada Kurulmasının Coğrafi Nedenleri

İlçenin genel görünümü göz önüne alınacak olursa, Silivri’nin kuruluş ve gelişmesine sebep olan üç faktörü bulmak güç değildir: Bunlardan biri sahil, ikincisi kentin düşmanlardan korunma kolaylığı, üçüncüsü ise ovadır.

Silivri

Sahil

Sahil kentin cephesinin bulunduğu yere uyan geniş bir girinti oluşturur.

İlçe ilk defa denizden yüksekliği 56 m. olan bir falezin üzerinde, bu girintiye yakın,

hakim bir yerde kurulmuştur. Bu girinti evvelce bugün olduğundan daha ileride,

liman kurulmasına elverişli olup, sonradan deniz tarafından doldurulmuştur.

Bu dolma olayı, girintinin doğu kısmında daha etkin olup buna neden de güneybatıdan esen şiddetli lodoslardır.

Sahil çok sığ olup fazla miktarda moloz birikmesine neden olmaktadır. Son zamanlarda yapılan yeni mendirek ve dalgakıranlar esaslı bir şekilde moloz birikimlerine engel olmaktadırlar.

Sahilden kentin genel görünüşüne bakılacak olursa,ilk göze çarpan manzara, yerleşimin sahil çizgisine paralel ve iç tarafı sahile bakan konkav bir şekilde kurulmuş olmasıdır.Kasabadan itibaren sahile doğru ve düz, geniş bir alan önceden deniz olup yine deniz tarafından doldurulmuştur.Şehrin bu kısmı denize doğru gelişmektedir.

Korunma Kolaylığı

İkinci faktör olarak,kentin korunma kolaylığına gelince:kent yer yer 56 m.ye kadar çıkan bir falez içine üç tarafı aşılmaz surlarla çevrili,dördüncü tarafı ise denizden çıkılması imkansız,ortalama 50 m. varan yükseklikte düz bir duvar gibi olan bir yer olarak kurulmuştur .kentin kurulduğu tarihlerde,o zamanın olanaklarıyla kente erişilemezdi .Düşmanlardan rahat korunabilmek için burası ideal bir yer olarak seçilmişti.

Verimli Ovası

Üçüncü faktör olarak ele aldığımız ova ise:Silivri etrafındaki arazi ve toprak ,tabiatın elverişli olması nedeniyle iki çeşit ziraate ve hayvancılığa elverişli idi.Burada hububat tarımı ve bağcılık,gerek Bizanslar ve gerekse Osmanlılar zamanında burada oturan Rumlar tarafından geniş ölçüde yapılırdı.Özellikle Rumlar ürettikleri şarapları bu liman yoluyla ihraç ederlerdi.Aynı şekilde hububat da büyük depolarda biriktirilir ve yine bu liman yoluyla etrafa gönderilirdi.Uzun süre birbirini tamamlayan bu üç faktörün ilk ikisi yavaş yavaş önemini kaybetmiştir.Esasen son yıllara kadar ihraç ürünleri deniz yoluyla taşınırken, 1872’de yapılan ve bölgenin kuzeyinden geçen demiryolu,1931’de yapılan,Londra Asfaltıda denilen,İstanbul-Edirneasfaltı ile 1957-59’da yapılan E-5 karayolu nedeniyle ve ulaşım araçlarının gelişip artmasıyla muntazam ve sık sık seferlerin yapılması limanın bütün işlerliğini ortadan kaldırmıştır.Buna rağmen bugün ulaşım bakımından işlerliğini kaybeden deniz,turizm bakımından çok daha büyük önem kazanmaktadır.

Ovaya gelince:Ova hiçbir zaman kıymetini kaybetmemişse de bağlar sökülerek tarla ve tarlalar da sahilde yazlık arsa olarak elden çıkarılmıştır.Bu gerilemeden hayvancılıkta kısmetini almış yavaş yavaş azalmaya başlamıştır.Bunun nedeni de meraların azalmasıdır.

İstanbul Şehir Rehberi

Dolmabahçe Sarayı / Dolmabahçe Palace

Dolmabahçe Sarayı, İstanbul, Beşiktaş’ta, Kabataş’tan Beşiktaş’a uzanan Dolmabahçe Caddesi’yle İstanbul Boğazı arasında, 250.000 m²’lik bir alan üzerinde bulunan Osmanlı sarayı. Marmara Denizi’nden Boğaziçi’ne deniz yoluyla girişte sol kıyıda, Üsküdar ve Kuzguncuk’un karşısında yer alır. Sultan Abdülmecid tarafından inşa ettirilen sarayın yapımı 1843 yılında başlayıp 1856 yılında bitirilmiştir. Günümüzde müze olarak kullanılmaktadır

Dolmabahçe Palace is an Ottoman palace located in Istanbul, Beşiktaş, on Dolmabahçe Avenue, which stretches from Kabataş to Beşiktaş, situated between the Marmara Sea and the Bosphorus on a 250,000 m² area. It is located on the left shore when entering the Bosphorus from the Marmara Sea, across from Üsküdar and Kuzguncuk. The palace was commissioned by Sultan Abdülmecid and construction began in 1843, completing in 1856. Today, it is used as a museum.

Ayasofya / Hagia Sophia

(Yunanca: Αγιά Σοφιά, tam adı: Ναός τῆς Ἁγίας τοῦ Θεοῦ Σοφίας, Latince: Sancta Sophia ya da Sancta Sapientia),[2] Bizans İmparatoru I. Jüstinyen tarafından M.S. 532 – 537 yılları arasında İstanbul’un tarihi yarımadasındaki eski şehir merkezine inşa ettirilmiş bazilika planlı bir patrik katedrali olup, 1453 yılında İstanbul’un Türkler tarafından alınmasıyla Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülmüştür ve günümüzde halen camii olarak hizmet vermektedir.[3][4] Ayasofya, mimari bakımdan, bazilika planı ile merkezî planı birleştiren, kubbeli bazilika tipinde bir yapı olup kubbe geçişi ve taşıyıcı sistem özellikleriyle mimarlık tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak ele alınır.Ayasofya son düzenlemelerden sonra ibadethane olarak hizmet vermektedir. Ayasofya, cami olarak 20 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği bir kapasiteye sahip.

Hagia Sophia (Greek: Αγιά Σοφιά, full name: Ναός τῆς Ἁγίας τοῦ Θεοῦ Σοφίας, Latin: Sancta Sophia or Sancta Sapientia) is a historic architectural marvel located in the historical peninsula of Istanbul, Turkey. It was built by the Byzantine Emperor Justinian I between 532 and 537 AD. Originally, it was constructed as a basilica-style patriarchal cathedral and is renowned for its architectural significance. In 1453, after the conquest of Constantinople (Istanbul) by the Ottomans, it was converted into a mosque by Fatih Sultan Mehmet (Mehmet the Conqueror). Hagia Sophia served as a mosque for centuries until it was transformed into a museum. Today it serves as a mosque again.Hagia Sophia is notable in architectural history for its unique combination of basilica and central plan architectural elements, featuring a domed basilica with a revolutionary dome structure and supporting system. This landmark has played a significant role in the development of architectural design and engineering. As a mosque, Hagia Sophia has a capacity for 20,000 people to pray at the same time.Hagia Sophia serves as a place of worship after the last arrangements.

Türkiye’de Kültürel Mirasa Konu Yerlerde Davranış Kuralları

Deneyiminizi geliştirmek ve Türkiye’de yer alan kültürel mirasa konu alanları koruyarak gelecek nesillere taşımak adına Lütfen aşağıdaki kurallara uyalım.

  • İbadethane girişlerinde; şort-etek gibi dizlerinin üzerinde açıkta kalan ve omuzları açıkta bırakan giysiler giymek ve yüksek sesle konuşmak müzik dinlemek kutsal mekânlarda yasaktır.
  • Din önderleri, çocuklar ve tanımadığınız kişiler ile fotoğraf ve video çekmek için lütfen izin isteyiniz. İzinsiz çekim yapılması yasaktır.
  • Anıtlar ve tarihi eserlerin olduğu bölgelerde -Oyma ve kırılgan yüzeyli eser ve anıtlara oturmak ve yaslanmak yasaktır.
  • Arkeolojik eserlerde yer değişikliği yapmak-taşımak-dokunmak ve bu eserlerin satışı yasaktır.
  •  Alkol ve sigaranın içilmesi yasak olan bölgelerde tüketilmesi yasaktır.
  • Çocuklara para-şeker vermek dilenmeye teşvik eder. Çocuklara yardım etmek istiyorsanız lütfen tanınmış hayır kurumlarına bağış yapınız.
  • Kamuya açık alanlarda cinsel organı açıkta bırakacak şekilde teşhir etmek kesinlikle yasaktır ve cezaya tabidir.
  • Tehdit altındaki yaban hayatı türlerinden Üretilen yasadışı ürünler / hediyelik eşyalarının satın alınmasından kaçınılmalıdır.
  • Çevreyi ve doğayı kirletmek kesinlikle yasaktır. Tespit edilmesi durumunda cezaya tabidir
  • Ormanda ve parklarda ateş yakmak ,izinsiz piknik yapmak ve hayvanları beslemek yasaktır.

Misafir Deneyimi

Otelimizde müşteri deneyimi sürdürülebilir unsurlar da dahil olmak üzere sonuçların analizleri ile birlikte Misafir İlişkileri Departmanı mail drive kısmında geri bildirim sistemi oluşturulmuş ve tüm departmanlarla paylaşımı sağlanmıştır.

Temmuz 2023  yılında  anket hazırlanarak  misafirlerin odalarına konulmuştur. 

Misafirlerimizin tesis içi talep, şikayet ve  önerileri kayıt altına alınmaktadır.

Misafirlerin, çevre koruma tedbirleri, çevre hakkında bilgilendirilmesi;

  • Tesisimizde konaklayan tüm misafirlerimizin odasında havlu ve çarşaf artı yer almaktadır.
  • Tesis İçerisinde konaklayan misafirlerimize lobide bulunan dijital ekranda tesis içi hizmetler, sürdürülebilirlik çalışmalarımız, tesis çevresinde tarihi, kutsal mekan , yeme içme hizmetleri, ulaşım gibi konularda bilgilendirme yapılmaktadır.
  • Tesisimizde ve otelimizin çeşitli noktalarında sürdürülebilirlik konusunda bilgilendirme afişimiz yer almaktadır.

Özel Gruplar & Herkes için Erişim Olanakları

Tesis içerisinde özel grupların (çocuklar, bedensel/zihinsel engeli bulunan bireyler, 65 yaş üstü bireyler, gebe kadınlar, afetzedeler vb.) düşünce ve isteklerini, duygularını ifade edebilecekleri özgür ve rahat hissedecekleri ortamlar/ imkanlar sunmayı amaçlar. Tesisimizde engelli olanakları ve erişilebilirlik koşulları sağlanır. Alanlara, binalara ve faaliyetlere, operasyonun niteliğine uygun olarak, fiziksel engelli ve diğer özel ihtiyaçları olan kişiler tarafından erişilebilir. Tüm konaklama şartlarını eşitleyici imkanlar ve kolaylıklar sunmayı amaçlamaktadır.

Otelimizde engelsiz erişim uygulamaları;

  • 1 adet Oda düzenlemesi yapılmıştır.
  • Asansörler içlerinde sesli anaons sistemi ve ” kabartmalı ( Braille alfabesi ) yazılar bulunmaktadır.
  • Acil durumlarda engelli erişimi sağlanması için badi ataması yapılmıştır.
  • Odalarda Acil durum planları kapı arkalarında asılmıştır.
  • Acil durumlar için acil durum alarmı odada bulunuyor.
  • Tesiste Tekerlekli Sandalye ihtiyacı durumu için hazır bulunmaktadır.

2024-2025 Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı

Değerli ziyaretçilerimiz, yaban hayatı hasadı, tüketimi ve ticareti ile ilgili düzenlemeler ve IUCN veya CITES tarafından bildirilmiş tehdit altındaki yaban hayatı türlerinden türetilen yasadışı ürünler / hediyelik eşyalar satın almaktan, tüketmekten kaçınma ihtiyacı konusunda gerekli hassasiyeti gösterdiğiniz için teşekkür ederiz.

Kimyasal Kullanımı

Ziyaretleriniz sırasında, dünyamızı gelecek nesillere devamını sağlamak adına, çevre dostu kişisel hijyen malzemelerini tercih ettiğiniz (toksik güneş kremleri, sinek kovucu vb. gibi) için teşekkür ederiz.